Passa al contingut principal

FORMACIO INTERNA

L'equip docent de Ca la Rita, va assistir el dissabte, 28 de gener de 2017 a la xerrada "Neurociencia i Educació", basada en el llibre "Neurociencia per educadors"  del profesor i investigador de genética a la Universitat de Barcelona, David Bueno i Torrens, al Cosmo Caixa, organitzat per l'associació de Mestres Rosa Sensat.


Sempre hem pensat que invertir temps personal en formar-nos és la prèvia a noves propostes, noves mirades i comprensions...de què serveix formar-se si després no es prioritza l'aplicació pràctica a l'escola, d'allò que s'ha aprés.

Des d'aquest visió de la formació docent, vam organitzar una proposta formativa interna, partint de la xerrada d'en David Bueno, que ens va semblar molt interessant: grups cooperatius per fer el treball del seu llibre.

Vam comprar 4 exemplars de llibres per poder fer aquest treball cooperatiu, a banda del que ja teníem del dia de la xerrada...dedicat per en David !!!



Cada grup va començar a compartir el que havia aprés i entés, el matí del 21 de desembre, sense preveure que el tema era molt ampli i interessant i que a més ens provocava moltes ganes d'intercanviar opinions i visions...així, encara avui i després d'unes quantes trobades, encara estem en aquest punt formatiu, al qual no hem posat data de finalització, perquè entenem que mentre el debat existeixi hi ha enriquiment personal, de l'equip docent i de l'escola.





El seguent pas será aplicar allò que hem acordat com equip docent, acords amb base científica.

D'altra banda, tot i no haver acabat encara la descoberta i consensuat les aplicacions a la nostra escola, estem d'acord i ens és grat comprobar la importancia de l'edat compresa entre els 0 i 3 anys, ja que "...els programes gènics que actúen al cervell activen les neurones de l'escorça perquè facin moltes connexions, molt especialmente entre àrees properes d'aquesta zona. Com ja he dit, l'escorça cerebral és la zona del cervell que genera i gestiona els procesos mentals mes complexos i elaborats,..." (capítol 5, de Neurociencia per educadors de Davidi Bueno i Torrens.









Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PORTES OBERTES CURS 2021/22

  Hola Calariter@s! Ja s'acosten les portes obertes i us volem comunicar que a Ca la Rita seguirem totes les recomanacions. És per això que dissabte 17 d'abril farem visites guiades per l'escola en diferents franges horàries distribuïdes entre matí i tarda. Per poder saber més de nosaltres podeu trucar-nos per demanar cita prèvia i fer una ullada a les nostres xarxes socials; blogg, facebook i instagram.  Ens veiem aviat!

DIJOUS ÈTNIC

A Ca la Rita volem ser una escola integradora i respectuosa amb les altres cultures, sobretot veient l'augment de l'immigració de les últimes dècades. Creiem que l'escola és el lloc idoni per transmetre als més petits i les més petites alguns aspectes socioculturals de diferents parts del món i així fomentar la tolerància, el respecte i la diversitat.🗺️ Hem donat bastantes voltes de com podríem acostar-nos a altres parts del món, i creiem que a través de la cultura gastronòmica és una bona manera.  Menjar i olorar aliments  nous, també ajudarà a educar els sentits.  Així que, a partir del mes de març el Titella Rita i nosaltres viatjarem a diferents parts del món a través del menjar, que serà adaptat als més petits i les més petites  i acompanyats per músiques tradicionals.  A més, a cada espai hi haurà una panera amb diferents fotografies, instruments, i material relacionat amb el país on viatgem.  Cada dijous de la setmana es plantejarà un viatge, l'anomenarem DIJOUS

CA LA RITA; LA MEVA VIDA

 La meva vida ha estat, és i crec que serà  Ca la Rita; m'agradaria continuar la relació amb l'escola i les persones que li donen vida !!! Tot i que no ho puc recordar, la vaig veure néixer l'any 1967 i vam créixer juntes...recordo, a casa quan era petita, era un tema quotidià i estimat.  La meva germana i jo, vàrem ser les primeres alumnes, amb altres nens i nenes del Masnou; en tinc algun record que he mantingut viu gràcies a les fotografies. El tarannà de l'escola era el mateix que es vivia a casa; el valor de fer les coses ben fetes, la cultura de l'esforç, d'ajudar als altres i permetre aprenentatges feliços des de les experiències. Després de 40 anys vinculada a Ca la Rita i fent de tot; des de monitora de la furgoneta, auxiliar, educadora i 18 anys de Direcció, he decidit que és el moment de fer un canvi...un canvi que serà un benefici per totes; per les famílies que rebran nous aires i moltes ganes, per les persones que hi treballen perquè podran fer rea